Susanne Krogh-Hansen

Susanne Krogh-Hansen

Tuesday, 27 February 2018 15:39

Logo til CeMiSt

Idag deltog jeg ved åbningen af CeMist, et nyt forskingscenter på DTU, der har fået tildelt ikke mindre end 65 millioner til fra Danmarks Grundforskningsfond til at forske i emner jeg ikke forstår mig på.

Men jeg bed mærke i, at der i flere af talerne var henvisninger til Alexander Flemings opdagelse af antibiotika, og at forhåbningerne er at at forskningsresultaterne kan lede til fund af alternativer til antibiotika som bakterierne ikke er resistente overfor. Jeg håber det lykkes.

Jeg var inviteret fordi jeg har designet deres logo - som I kan se her.

Hvis I vil se flere af de logoer jeg har designet kan I kigge her.

 

Jeg har fået en forespørgsel om, hvordan man sætter et RSS feed op i Joomla. Jeg søgte lidt på nettet, men kunne ikke rigtig finde en vejledning som jeg synes var dækkende, så nu får I lige en grundlæggende vejledning her på bloggen.

Vejledningen er baseret på hvordan Joomla ser ud i 3.2.x men kan også godt bruges i Joomla 2.5.

RSS syndication modulet i Joomla

1) Gå til Extensions/Module Manager

 

2) Tryk på new

3) Vælg Syndication Feeds (den ligger næsten nede i bunden af listen over moduler man kan vælge)

4) Udfyld Titel, Tekst, Feed format, og position.

Det er vigtigt at du sørger for at RSS syndikationsmodulet bliver vist på den side som du gerne vil have feed på.
Hvis du fx. har et menupunkt, der har typen "Category Blog", hvor dine blogindlæg har hjemme, skal du sørge for at RSS syndikationsmodulet  bliver vist i en position på den side.

5) På fanebladet Menu Assignment vælger du hvilke sider dit feed skal vises på.

6) Gem og luk

7) Gå ud på din side og se RSS boksen

Så har du et aktivt RSS feed på din Joomla Hjemmeside. Og dine brugere vil i princippet kunne klikke på RSS ikonet og kopiere stien ind i deres RSS Feed Reader. Desværre er Joomlas RSS feed ikke særlig kønt, da det bliver vist i  ren XML. 

 

Hvis du vil sikre dig at dine brugere ser et formatteret RSS feed, kan du kopiere feed linket i din browser, og oprette et feed ved hjælp af feedburner.google.com - du skal være logget ind med din google konto for at bruge feedburner.

Brug det RSS feed som du har lavet i Joomla, sæt det ind i det hvide felt under "Burn a feed...." og tryk på next.
Giv dit feed en titel, og tryk igen på next. Klik på next igen (eller læs valgmulighederne igennem og sæt hak ved de valg du synes der passer).

Klik på det lille RSS ikon øvers opp i venstre hjørne

Så får dit feed et mere formateret og pænt udseende.

Gå tilbage til Joomla, lav et Custom HTML modul. Sæt et RSS ikon ind og lav et link hvor du bruger den nye feedadresse som feedburner har lavet.

Det oprindelige modul med det "grimme" joomla feed i, skal desværre være publiceret i en position på siden, ellers virker syndikeringen ikke. Men du kan evt.  vælge at publicere det i en position helt nede i bunden hvor folk ikke leder efter det.

Det er muligt at der er en metode så man fx.  kan skjule RSS Syndication modulet, men det må blive i en anden vejledning.

Hvis vejledningen giver anledning til yderligere spørgsmål er du velkommen til at stille dem i kommentarfeltet. Eller skrive det i kommentarfeltet på WeSoMe's facebookside.

Tuesday, 30 April 2013 19:16

Kurser og workshops

Har du brug for at dine medarbejderes kompetencer bliver opdateret? Eller har I brug for at et oplæg til debat?
Jeg tilbyder korte oplæg, foredrag eller workshops inden for følgende emner.

Sociale medier

  • Sociale medier? Skal jeg være alle steder?
  • LinkedIn – hvordan bliver dine medarbejdere gode ambassadører for din virksomhed!
  • Pinterest – Nej det er ikke kun et sted for ”bride-zillas”!

Tilgængelighed

  • Overholder din hjemmeside standarderne for brugertilgængelighed?
  • Kan din hjemmeside bruges af brugere der ser dårligt eller ikke kan bruge tastaturet?
  • Hvordan lyder det når din hjemmeside bliver læst op af en screenreader?

Workshop hvor vi kigger på din hjemmesides navigation, design, billeder, links.

Webstatistik

  • Hvad betyder SEO?
  • En kort gennemgang af hvad SEO dækker over, og konkrete tips til hvordan du sikrer at din hjemmeside kan findes når nogen leder efter det du kan.
  • Hvad betyder tallene?
  • Hvordan kan du bruge Google Analytics og andre lignende værktøjer til at forståbrugernes adfærd?

Splittest

Lav to eller flere varianter af din hjemmeside eller annonce og find ud af hvilken der fungerer bedst. Det er enkelt og effektivt, og giver svar på hvilken siden der øger konverteringerne.

SEO-analyse
Brugerne kommer ikke tilfældigvis forbi din hjemmeside. De bruger google eller andre søgeværktøjer til at finde interessante sider med.

  • Workshop hvor vi kortlægger de nøgleord som du gerne vil findes på, og indarbejder dem i dine tekster.
Tuesday, 30 April 2013 18:51

Har du en plan? Ellers har jeg..

Jeg hjælper dig med at afklare, hvad du vil opnå med at være til stede på nettet.

Og ikke mindst hjælper jeg dig med at prioritere og vælge fra, så du ikke bliver helt overvældet over mulighederne.

Jeg er ikke tilhænger af at lave store strategier på mange sider – de ender som regel bare på en hylde. Når jeg udarbejder strategier, fokuserer jeg på dit behov for konkrete tiltag.

Du får:

  • Gennemgang af eksisterende online tilstedeværelse
  • Workshop hvor vi afklarer mål og formål
  • Anbefalinger af konkrete tiltag

Der kan ikke gives nogen 100 % garanti for, at din hjemmeside ikke kan hackes eller udsættes for ondsindede angreb af den ene eller den anden art. Men du kan gøre livet så besværligt som muligt for hackerne og dermed undgå at blive den første, de kaster sig over.


For 3.000 kr. om året får du fire timers rådgivning plus månedlig opdatering og back-up af din Joomla eller WordPress side.


På den måde er du sikker på, at du altid har den seneste stabile version af CMS-systemet, og at de tilføjelser, der er brugt til siden, er opdaterede.


Og hvis uheldet er ude, har du en back-up der maksimalt er en måned gammel, som jeg kan hjælpe med at reetablere, uden at du først skal vente i timer eller dagevis på, at din webhost finder den frem.

Tuesday, 30 April 2013 07:16

Sociale medier – hvor skal du være?

Det er ikke længere et spørgsmål om, om du skal være til stede på de sociale medier, men om hvor man skal være, og hvordan man griber det an. 

Min holdning er at du skal være der hvor dine kunder er!

Har du noget på hjerte, men er usikker på, hvordan man får det ud på de sociale medier? Fortvivl ikke – du behøver ikke at være alle steder på en gang, og der findes værktøjer, der gør det daglige arbejde med sociale medier let at overskue.

Jeg skaber overblik over dine muligheder, forklarer, hvilke forskelle der er på de forskellige medier, og hjælper dig i gang med at bruge dem, der er relevante.

Hvis du allerede er i gang med sociale medier, gennemgår jeg, det du har og kommer med ideer, der kan gøre din hverdag med de sociale medier lettere at overskue.

Indhold

  • Workshop om sociale medier hvor vi kommer igennem:
  • Hvad de forskellige sociale medier kan
  • Hvilke dele af din virksomhed der egner sig til at skabe engagement Hvem der skal have ansvaret og hvor tit der skal opdateres.
  • Hvilke værktøjer der kan bruges til at lette hverdagen med de sociale medier.

Ring 3070 4909 og få et uforpligtende tilbud.

Statistikkerne viser at vi er 3 gange mere på facebook end på alle de andre apps:

Vi bruger facebook 24% af den tid vi er på mobilen

 - det betyder også at det ikke længere er relevant at spørge hvor mange gange om dagen du tjekker facebook? Vi tjekker hele tiden facebook for at følge med i hvad der sker, for at  læse nyheder, besvare beskeder etc.

Facebook Home for AndroidD. 12 april lancerer Facebook et program der hedder "Facebook Home" en såkaldt app-familie der kan hentes på Android Play Store, og som lægger sig hen over Android's normale "look og feel" og gør din telefon til en ny oplevelse - om oplevelsen bliver bedre må vi vente med at se til de modige har installeret det.

Det ser heldigvis ud til at de har gjort det muligt at "prøveinstallere" så man kan rulle tilbage hvis man fortryder....

Telefonen bliver centreret om personer - ikke om apps

Det er nemlig facebook's plan at bytte om på hvad der bliver prioriteret på telefonen - og gøre den til et "social device".

Hidtil har fokus været at vi skulle bruge telefonen til at løse forskellige opgaver med, men telefonen bliver mere og mere brugt til at orientere sig om hvad der sker her og nu. Vi kigger på telefonen når vi venter på bussen, når vi står i kø, og vil gerne hurtigt opdateres om hvad der sker enten på det ene eller det andet sociale medie, og ikke mindst kunne besvare beskeder og sms'er uanset hvad vi ellers er igang med på telefonen.

 Facebook Home kommer til at se sådan her ud:

Facebook Home - Notifications  Facebook Home - Applauncher

Og består af 3 store klumper.

Cover Feed (hvad sker der?)

Det betyder at når telefonen er låst ser man sit eget profilbillede sammen med de status-opdateringer der er lige nu og her.
Man kan bladre de seneste opdateringer igennem, man kan dobbeltklikke på billederne for at "like" og cover-billederne bliver brugt som baggrunde på skærmen.
Måske kan det gøre at folk (ikke mindst firmaerne) får opdateret deres coverbilleder :)

App-launcher (dine apps)

Det tager kun et "swipe" at komme ind til "App-launcher" - og dermed alle de andre apps man har installeret på telefonen - så de er ikke langt væk, og kan organiseres som man selv vil.

Chat Heads (messaging)

Når der kommer beskeder, hvad enten det er en Facebook besked eller en SMS kommer profilbilledet op og lægger sig i kanten af telefonen. Det sker uanset om man er ved at spille et spil eller læse en avis. Det betyder at man ikke behøver at vælge om man vil gå helt væk fra det man var igang med for at se den besked (og evt. svare) som man lige har fået. Der kan være flere Chat Heads ad gangen hvilket betyder at man let kan have flere samtaler på en gang.

Er det så godt eller skidt? Jeg kan ikke helt blive enig med mig selv!

Hvad sker der hvis der er nogen der kontakter mig via fx. Skype - kommer det også til at fungere lige så fint med notifications etc.? Eller hvad med de apps jeg har kørende i baggrunden "mobiletter" når jeg skal med bussen skal jeg let kunne finde min billet frem. Det kan jeg ikke gennemskue på baggrund af salgssnakken. 

Jeg er splittet!

- jeg har bevidst fravalgt:

  • Iphone fordi den lægger sig ned over det hele og fratager mig friheden til at tilpasse telefonen efter mit eget hoved..
  • Windows phone fordi det er Microsoft  der altid tror de ved bedst og ikke vil følge de gængse standarder for koder.

Men er Google og Facebook overhovedet et hak bedre? - er de små drenge i klassen med åbne standarder og frihed til at vælge selv - ved at udvikle sig til at være lige så selvcentrerede mastodonter som de andre.

Google skalter og valter med deres services slukker dem når de ikke vil supportere mere uanset om det er populært eller ej (se mit indlæg om nedlæggelsen af feed-reader) og nu lægger facebook sig ned over hele min telefon så jeg altid vil vælge dem frem for deres konkurrenter...det bliver tydeligere og tydeligere at vi bare bor til leje når vi lægger vores ting i hænderne på de forskellige web-services i "skyen".

Som designer og web-udvikler er jeg ikke helt sikker på at jeg faktisk er interesseret i at Facebook skal lægge sig ned over al ting. Hvor er muligheden for selv at bestemme farverne og placering af knapper? Jeg er bange for at web og mobil verdenen lige er blevet en lille smule mere kedelig...

Men jeg kan nok ikke lade være med at prøve...

Det ser for godt ud, som sædvanligt et super lækkert design, der naturligvis spiller rigtig godt sammen med Facebooks nye klæder - der er i fuld gang med at blive rullet ud. Det gør i hvert tilfælde valget i mellem I-phone og Android til et mere eksplicit valg - for man kan slet ikke få Facebook Home til IOS endnu....

Hvad er jeres tanker? Vil i fx. overveje at købe en HTC First med preinstalleret Facebook Home?

 

...eller "historien om den oversete lillebror der vågnede en morgen i marts og pludselig havde meget travlt".

Her i firmaet indtages morgenkaffen som regel imens jeg opdaterer mig på hvad der sker på de forskellige blogs om web, design, og sociale medier som jeg har valgt at følge med på. Lige siden 2008 har jeg hver gang jeg stødte på en blog med interessante indlæg lagt den ind i Google Reader, og kategoriseret dem så jeg let kan følge med. 

Google lukker for Google Reader tjenesten

Men i denne uge var jeg da lige ved at få morgenkaffen galt i halsen!  Det første jeg blev mødt med,  da jeg åbnede Google Reader, var nemlig nyheden om at Google har besluttet at lukke tjenesten pr. 1. juli 2013. Google Reader lukker

 

 

 

 

 

Hvad så nu? Hvordan kan jeg følge med i alle mine blogs (der er faktisk 349)? Er alt mit arbejde med at kategorisere tabt? ....og mange flere spørgsmål strøg igennem mit hoved...

...og jeg var ikke alene. Både Twitter og Facebook summede af folk der skældte og smældte på Google - nogle gik endda så langt at de lavede en underskriftsindsamling for at få Google til at lave beslutningen om.

Jeg valgte i stedet at lede efter et alternativ....og meget hurtigt fandt jeg feedly.com.

 

feedly importer fra google reader knapDe opfyldte mine vigtigste kriterier for en ny læser:

  • De havde lavet en stor knap jeg bare skulle trykke på og vupti var alle mine blogs fra Google Reader importeret (sammen med mine kategorier)

  • Det er let  at tilføje nye blogs

  • De har en app til telefonen (både android og IOS) 

500.000+ nye brugere

Feedly.com stod klar med hjælp på det helt rigtige tidspunkt, og det betød at de  i løbet af 48 timer fik mere end 500.000 nye brugere, og at de måtte 10-doble deres internetforbindelse for at holde trit med mængden af trafik. 

De arbejder i døgndrift på at sikre at deres servere ikke går ned, og har måttet lyninvestere i ny serverkapacitet for at sikre at hverken nye eller gamle brugere får en dårlig oplevelse fordi det hele går langsomt.

Jeg er dybt imponeret over deres måde at håndtere det på - der gik ikke mere end et par timer, så var der et blogindlæg klar med en fin vejledning til de nye brugere

Der er selvfølgelig altid nogle ting man skal vænne sig til når man skifter en service ud med en anden, men jeg er allerede ved at have vænnet mig til min nye nyhedskanal, så herfra skal der lyde et stort tak til feedly.com for at være klar til aktion da lokummet brændte.

Inden du begynder at råbe "buuuh - vi kan ikke lide at der er nogen der flytter rundt på tingene på facebook", så brug lige 5 minutter på at læse mit "take" på det nye design, som facebook lancerede igår.

Facebooks nye design er ikke en revolution, men en meget flot ansigtsløftning, fokus for designerne har været at gøre brugeroplevelsen mere enkel og stilren.

Et par facts

  • Newsfeed fylder 40% af skærmen - og det er det der er vigtigt for brugerne - resten er bare fyld! 

Når det kombineres med det faktum at

  • Vi tilgår facebook fra alle mulige enheder og at
  • 50% af alt hvad der deles på facebook er visuelt indhold så som billeder og video, og
  • 25% af det man ser i sit newsfeed er fra de sider man har "liket"

Så giver det nye design rigtig god mening.

En personligt tilpasset lokalavis

Grundtanken er i al sin enkelthed at holdet bag det nye design gerne vil have oplevelsen på facebook til at ligne den vi får når vi læser en lokal avis. Det blev nævnt så mange gange i livepræsentationen igår at jeg fik den tanke at det lignede en decideret udfordring til den allerede pressede traditionelle mediebranche - for nu får vi mulighed for at klikke på en samlet nyhedsstrøm hvor alle de medier vi har liket er samlet, i stedet for at det bliver blandet med alt det andet.

Vælg selv hvad du vil se hvornår

Facebook nyt design med personlige feeds"Den udskældte og nytteløse "Ticker" oppe i højre hjørne er væk - HURRA for det, hvis I spørger mig. I stedet får vi - "Your choice of feeds" og dermed mere kontrol over hvad vi ser hvornår. De har nemlig tilføjet en "switcher" (eller en dropdown) der gør at man kan vælge at samle bestemte typer af opdateringer i forskellige nyhedsstrømme. 

  • Hvis man, som jeg, interesserer sig for fotografi, så kan man vælge kun at se alle de opdateringer der indeholder billeder.
  • Hvis man er musikinteresseret kan man samle alle nyheder om de musikere man holder af og musik i en musiknyhedsstrøm

 

  • Og sidst men ikke mindst får vi det gamle nyhedsfeed tilbage hvor man kan se alt det ens venner opdaterer med (i kronologisk orden) uden støj fra sider, nyheder etc. etc.

 

 

Visuelt

Det hele bliver krydret med meget mere fokus på billeder.

 

 

 

 

 

  • Billedalbums har fået en overhaling, når man deler et event får billedet mere plads,
  • når man deler artikler får de større billeder, mere plads til titel og et logo i hjørnet så man kan se hvor det kommer fra.
  • Vi får "trending stories" - så man let kan danne sig et overblik over hvad det nye Gangnam Style eller Goat edition bliver.  

Samme oplevelse på mobil, tablet og pc

Samtidig har de også forsøgt at sikre at man får den samme oplevelse uanset hvilken enhed man kigger på facebook fra. De har taget nogle af de gode elementer fra mobilen med tilbage til pc versionen og omvendt. 

Kontekstafhængig reklame

Der blev ikke talt meget om reklamerne, men jeg er helt sikker på at de også får en prominent plads. Set fra et markedsføringsaspekt, forestiller jeg mig at det bliver fantastisk at kunne målrette reklamerne til et bestemt type feed, så man kan lave kontekstafhængig markedsføring.

For eksempel kan man forestille sig at når jeg nu alligevel er inde på min musik-nyhedsstrøm, så er jeg mere tilbøjelig til at klikke/købe min yndlingssangers seneste album. Eller når jeg nu alligevel sidder og surfer billeder er jeg måske lige lidt mere tilbøjelig til at tjekke linket til den seneste nye fotogadget, eller til tilbuddet om hvordan jeg kan lave en fysisk fotobog til min familie.

Kun for dem der har besluttet sig for ikke at brokke sig....

Det nye design bliver rullet ud over de næste par uger, så det er ikke alle der får det på samme tid.

Hvis man er modig kan man tilmelde sig listen over dem der gerne vil have det nye design først.  

Saturday, 09 February 2013 08:15

Har du en back-up af dine data på facebook?

Der har i den seneste tid været en hel del tilfælde af personer eller virksomheder der har fået deres Facebook side, lukket eller suspenderet  af den ene eller den anden grund.

Jeg vil ikke gå ind i detaljer om, hvorvidt det er berettiget eller uberettiget at deres konti er blev lukket, det kan der være så mange grunde til. Fx. ulovlige konkurrencer, eller anstødeligt indhold, eller grunde som kun Facebook kender...

Specielt i de tilfælde hvor det er en person der bruger Facebook til personlig branding, eller en virksomhed kan det være ret ødelæggende for dem.
De har sandsynligvis brugt rigtig lang tid på at bygge en fanskare op, og nogle har endda baseret hele deres online tilstedeværelse an på at de er på facebook.

For private ryger hele historikken og de må på den igen med at linke til deres venner og bekendte, noget de måske vælger helt at droppe hvis deres konto bliver lukket.

Det er faktisk ikke ret mange der ved at man relativt let kan tage kopi af alle de data man har liggende i Facebook. 

Sådan gemmer du dine facebook data

1) Klik på det lille tandhjul oppe i øverste venstre hjørne.

2) Vælg kontoindstillinger

3) Klik på Download en kopi af dine Facebook-data

4) Klik på start mit arkiv

5) Når dit arkiv er klar, modtager du en mail fra Facebook med et link i (for mig gik der et par timer inden mailen kom).

6) Klik på linket, indtast dit password og download dine facebook data.

 

Husk at gemme dine data et sikkert sted. Evt. på det samme sted hvor du har back-up af alle dine andre data. 

Det får man...

Du får en folder med dit brugernavn som du kan kigge igennem. 

  • Html folderen indeholder alle dine statusopdateringer, beskeder, likes, etc.
  • Photo folderen indeholder alle de billeder du har lagt op påfacebook gennem tiden.

Det får man ikke..

Man får ikke mail-adresser og  detaljer om sine venner med, dem passer Facebook faktisk rigtig godt på.

 

 

Page 1 of 2