Monday, 10 December 2012 00:00

Bruger du det der Google+ ?

Written by

Jeg bliver tit spurgt om jeg bruger Google+. De fleste af dem der spørger mig har fået flere invitationer, men synes måske at  de har nået grænsen for hvor mange forskellige sociale netværk de vil bruge deres tid på.

Ja - jeg bruger Google+. Ikke hver dag. Men da rigtig mange af de trendsættende kommunikations- og webfolk er tilstede på Google+ og hovedparten af mit Joomla-netværk  også er der, så  er jeg der selvfølgelig også.

Jeg uddyber, som jeg oftest gør når nye sociale medier bringes i spil, at jeg som regel altid skynder mig at oprette en profil på netværket, og tester de mest gængse funktioner. Om jeg bruger dem aktivt afhænger af flere ting, her kommer de 2 vigtigste:

1) Er der andre i mit netværk der bruger det (det er alt andet lige sjovest at bruge et socialt medie hvis der er nogen at være sociale sammen med)
2) Har de funktioner der adskiller sig væsentligt fra andre sociale netværk.

Ud over at 2 af mine vigtigste faglige informationskilder er på, så har Google+ nogle fordele man ikke kan komme uden om, når man arbejder med web og de udbygger hele tiden med nye funktioner. Her er et par eksempler:

Søgemaskineoptimering (SEO)
Det er nu engang sådan at google er en af de mest brugte søgemaskiner i verden. Og derfor er det ikke så mærkeligt at de sørger for at give SEO point til dem der lægger indhold på google+, derfor kan det godt betale sig at have en profil på google+ så man kan linke til nyheder og blogindlæg derfra. Det giver også gode SEO point at trykke +1 på artikler og indlæg på nettet som man gerne vil forbindes med.

Hangouts
På Google+ kan man mødes i video hangouts, det giver mulighed for at holde gratis online møder med op til 9 venner af gangen. 

Fora
Det seneste skud på stammen af Google+ er at de har lavet grupper. På google+ hedder det Fora. Det ser lovende ud og jeg er allerede blevet koblet på flere faglige grupper. 

Statistikkerne viser at Google+ vokser rigtig hurtigt i øjeblikket, og alt efter hvad man søger i et socialt netværk kan det give god mening at få oprettet en profil og begynde at bruge den.

Hvis du har fået lyst til at se nærmere på Google+ kan du tilføje min profil til en af dine cirkler. 

 

Read 17343 times Last modified on Thursday, 13 December 2012 13:01