Wednesday, 19 December 2012 10:20

Instagram eller ikke instagram? - det er spørgsmålet

Written by

Instagram kan bare sidde og se til imens folk i store tal lukker deres konto i protest!

Jeg har ikke lukket min konto (endnu) - De lover bod og bedring, så jeg har besluttet mig for lige at se tiden an og ikke følge masserne. Men jeg har alligevel besluttet mig for at slette de billeder der havde genkendelige personer på.

Det giver mig lige chancen for at understrege mit mantra om sociale medier: "Der er ikke noget der er privat på sociale medier, så lad være med at lægge noget på som du ikke ville have sagt, eller vist frem i bussen"

 

Hvorfor nu det?

De af jer der følger debatterne om sociale medier, har nok hørt at der har været, og stadig er en masse ballade omkring instagram i de seneste dage.

Debatten opstod da instagram opdaterede deres ToS (Terms of Service) - det er den tekst som vi allesammen godkender uden at læse den.

Teksten (der i øvrigt mere eller mindre er en direkte kopi af ToS fra Facebook) bekendtgjorde, at de der benytter sig af instagrams service også giver tilladelse til at de billeder der bliver taget kan sælges eller videregives til 3. part til brug for reklamer uden at den der har taget billedet bliver orienteret.

Det var der rigtig mange brugere der blev sure over,  (hackergruppen) Anonymous gik ind i protesten og snart var #boycotinstagram trending topic på twitter. 

Tak, og vil lytter til jer

...siger de, og lover at kigge på teksten igen, så den ikke kan misforstås. Det er ikke instagrams intention at sægle vores billeder - så nu får de lige chancen for at få rettet op på det, inden jeg tager nogen drastiske beslutninger.

Når det så er sagt, er jeg så småt begyndt at overveje alternativerne til instagram, der på alle måder er super brugervenligt og lækkert designet.

Lige nu kigger jeg på Flickr (der lige har opdateret deres app til Android, så den faktisk er et reelt alternativ) og Aviary et rigtig fint online billedbehandlingsprogram, der ud over at dække behovet for en app, også er et super godt alternativ til dyre proprietære programmer.

Jeg vender tilbage med deltajer om hhv. Flickr og Aviary i et andet indlæg.


Hvad gør du?

Jeg vil meget gerne høre hvad du beslutter dig for at gøre. 

 

 

Read 12276 times Last modified on Sunday, 03 March 2013 21:47